Димитър Бербатов и неговият екип съобщиха, че от ръководството на БФС

...
Димитър Бербатов и неговият екип съобщиха, че от ръководството на БФС
Коментари Харесай

Бербатов заплаши БФС с прокуратурата

Димитър Бербатов  и неговият екип оповестиха, че от управлението на БФС са почнали да привикват клубовете, с цел да подпишат отвод от декларациите си. Бившият голмайстор на Висшата лига заяви, че ще се обърне към прокуратурата, в случай че тези дейности не се спрат.

" След като на 11 януари 2022 година в БФС бе импортирана подписка от 280 клуба с желанието конгресът на футболния съюз, призован за 18 март 2022 година, да бъде избирателен, от БФС започнаха да привикват клубовете с искане да подписват отвод от декларациите си ", алармира той във Фейсбук.

" Същото обезверено деяние като преди няколко месеца, поради което ръководителите на БФС станаха клиенти на прокуратурата. Това получихме като информация от клубове, взели участие в подписката. Секретарят на Зоналния съвет във Варна Пламен Хаджийски, шефът на Зоналния съвет в Хасково Митко Маринов и шефът на Зоналния съвет в Монтана Радой Христов са първите, които предизвестяваме. Спрете, господа ", прикани той.

По думите му членовете на БФС твърдо отхвърлят да удовлетворят желанията на нерегистрираното управление на футболния съюз. " Явно терзанието и стресът от нов избирателен конгрес още веднъж подтиква някои хора да се връщат към старите си способи на работа и унизителни практики ", написа Бербатов.
Берое пред банкрут: Държавата " спря кранчето ", клубът продава акциите си
Сериозни разтърсвания чакат Берое в дните към Коледа. Освен че акциите на елитния ни клуб ще бъдат пуснати публично за прода...
Прочети повече
По думите му към екипа му се обръщат за помощ клубовете, " посочили храброст да изразят мнение и да упражнят правата си ".

" Явно от БФС считат по този начин да се опитат да неодобряват подписката, което за следващ път демонстрира, че това управление е тежко болно и няма никакъв късмет да се поправи и промени. За следващ път с дейностите си тези хора погазват устава на БФС - тайно и с една единствена цел - да се задържат в БФС колкото е допустимо по-дълго. Ако не спре похищението върху правата на клубовете, членове на БФС, несъмнено още веднъж ще се наложи намесата на полиция и прокуратура.

Апелираме към клубовете да бъдат смели и да не се поддават на внушения, закани или пък празни обещания. Да отстояват правата си, да покажат, че са мощни и в никакъв случай и на никого повече няма да разрешат да ги унижава и използва користно за нечии други, персонални ползи. А ползата на настоящото управление на БФС е пределно явен на цялата футболна общност - да остане на власт колкото може по-дълго, с цел да замита следи от дейностите си в последните години. Интересът на клубовете и цялата футболна общност обаче е различен - Промяна в БФС! И да се търси отговорност, както е по закон. Възмездие за нарушаванията, за изгубеното време и за положението на българския футбол, до което го докара това управление на футболния съюз. Изграждането на съвременна, ясно подредена организация, основаване и въвеждане на тактика за развиването на футбола, връщането на футбола там, където му е мястото - на хората, с цел да носи наслада и позитивни страсти.

Твърдо стоим до клубовете, членове на БФС, и ще оказваме помощ с всички законови средства ", написа Бербатов.

Още от ФУТБОЛ БГ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР